Ditt lokale bilverksted!

Mekonomen styrker de lokale bilverkstedene!

Vårt morselskap, Mekonomen Company AS, har vedtatt å etablere et nytt grossistselskap, Bileko Car Parts Norway AS – heretter kalt BCP. BCP skal bestå av ett nasjonalt sentrallager i Vestby og 32 lokale distribusjonssentre rundt i hele Norge. 

Så hva betyr dette for deg som kunde..?

Endringen innebærer en sammenslåing av lokale MECA og Mekonomen avdelinger til et felles forsterket logistikknettverk. Dette vil øke effektiviteten, forbedre servicen til våre kunder og redusere utslipp fra transport av varer. Det vil fortsatt være mulig for deg som kunde å komme til våre distribusjonssentere og kjøpe varer der, men dette vil oppleves mer som et grossistutsalg enn en vanlig butikk. 

Etter endringene vil dagens Mekonomen-kunder få en økning i antall distribusjonssentre fra 27 til 32. BCP vil fremover betjene både MECA og Mekonomen kjedeverksteder samt alle øvrige kunder som vi også har i dag.

Vi er ditt lokale bilverksted!

Lokal tilstedeværelse er viktig for våre verkstedspartnere og deg som kunde, og denne endringen gjør Mekonomen-kjeden bedre over hele landet. Samtidig vil også alle distribusjonssentrene få en større bredde og dybde enn det avdelingene våre har i dag, noe som vil øke leveringsgraden og redusere leveringstiden.

Dette betyr at bilen din vil bli raskere ferdig de gangene det dukker opp uforutsette ting når bilen er til service eller reparasjon.

100% fokus på verksteddrift

De siste årene har vi sett en tydelig reduksjon i konsumentsalg av både bildeler, rekvisita og tilbehør, mens salget gjennom verkstedkjeden har styrket seg og øker for hvert år.

Dette henger naturlig sammen med at færre i dag skrur på egen bil på grunn av både kompleksiteten og behovet for spesialutstyr og verktøy for å få gjort jobben.

Vi gjør derfor denne endringen for å tilpasse oss fremtiden og sørge for en sunn drift som sikrer arbeidsplassene til alle våre ansatte.

Den mest tydelige og dramatiske konsekvensen av dette er at vi nå kun vil satse på å drive våre 300 Mekonomen bilverksteder videre, og legger ned våre 27 Mekonomen konsumentbutikker og e-handel på mekonomen.no.

Velkommen til ditt lokale bilverksted!