Ditt lokale bilverksted!

Dekkene er et viktig ledd.

På vårt autoriserte verksted er vi opptatt av helhet, og i dette perspektivet så er dekkene det siste og viktige leddet. Dekkene er det eneste som fester bilen til veien, og som gjør det mulig å kjøre i gang, og gjør det mulig å stoppe. Hvem er ikke bedre egnet til å vurdere dine dekk en våre erfarne bilreparatører med fagbrev?

Vi ser mange eksempler på at det brukes mye ressurser på å reparere bilen til god teknisk, sikker og trygg tilstand, for deretter å redusere både den sikre tilstanden og kjøreegenskapene ved å sette på dårlige dekk. Husk at det hjelper ikke i en kritisk situasjon med gode bremser, tight og optimalt understell, samt stilige felger dersom du får dobbel så lang bremsestrekning på grunn av dårlig dekk. Eller at du vann-planer og mister veigrep i en ellers kontrollerbar sving. Det kan bli meget kostbart å spare litt penger på å kjøpe dårlige dekk. Og i ytterste konsekvens trenger ikke prisen å være i kroner og øre, men i skader og tap av menneskeliv, mennesker du og vi er glad i.

Forsikringsselskapene kan gå inn og redusere, fjerne dekning, eller til og med kreve regress for kostnadene som de har påført.

Les mer om dekktest her >>

Kvalitet og pris henger sammen.

Ikke spar penger på å bruke opp gamle dårlige vinterdekk eller kjøre med nedslitte gamle sommerdekk. Vi anbefaler heller ikke å kjøpe for billige dekk. Og vi snakker ikke her om luksus, vi snakker om trygghet og sikkerhet for deg og dine – og alle våre medtrafikanter.

Noen mener at det er litt «overkill» å sette en bilreparatør til å skifte dekk.  Vi hører om uttalelser som «dekk kan alle drive med …» «Hvorfor sette bilen på kostbare verksteder som har overkvalifiserte medarbeidere til dekkmontering?» Vårt svar er: Ja! Vi er kanskje overkvalifiserte.

Hvorfor skal du levere bilen til et Mekonomen Bilverksted for å bytte  hjul, felger og dekk?

  • Vi kan bil, derfor ser vi dekkene til din bil i et helhetlig perspektiv, – bra for bilen og trygt for deg.
  • Samtidig med hjulskift og dekkomlegg så ser vi over bilen, hjuloppheng, bremser, understell. For- og bakstilling. Vi danner oss et inntrykk av dette, og melder ifra til deg dersom vi ser noe alarmerende. Og dette gjør vi kostnadsfritt! Det er viktig for oss at vi ikke setter hjul på en trafikkfarlig bil.
  • Vi setter riktig dekk på riktig bil, hos oss har du trygghet på det! Du opplever ikke på EU-kontroll året etter at du får feil fordi du ikke har riktige dekk (det skjer faktisk ganske ofte …)
  • (TPMS) Dette begynner å bli avanserte innstillinger. Ofte trengs dyrt diagnoseutstyr for å håndtere dette. For våre erfarne bilreparatører er ikke dette noe problem.
  • Mange biler kjører rundt med litt feil vinkler på hjulene sine (hjulinnstilling). Dette påfører dekkene unødig slitasje, og reduserer levetiden på dekkene betraktelig, I grove tilfeller punkterer bilen etter kort tid. Vi vil lett avsløre slike feil og kan gi deg råd om dette. Ved behov vil vi enkelt og rimelig kunne justere inn riktige hjulvinkler for deg. Dette utfører vi samtidig uten unødig plunder og heft for deg. Men husk; vi vil aldri påbegynne tilleggsarbeid eller påføre deg ekstra kostnader uten forhåndsavtale.
  • Vi har kvalitetsdekk til lave priser. Dekktestvinner og kvalitetsprodusenter fra kjente fabrikker som Continental, Goodyear, Michelin og Nokian. Vi leverer dekk i de fleste pris- og kvalitetsgrader, etter dine ønsker. Forskjellen er at vi vil ikke påstå at et billig og lavkvalitetsdekk er like bra som et kostbart høyt prestasjonsdekk. Vi vil gi deg ærlig råd.

Velkommen til oss for gode og gratis råd – og en god handel!